Palliatieve zorg

Palliatieve zorg van BTOzorg biedt professionele ondersteuning en begeleiding in de laatste levensfase van iemand zijn leven. Indien u ongeneeslijk ziek bent en er is geen uitzicht op genezing, dan kunt u palliatieve zorg thuis bij ons aanvragen. Op deze manier kunt u in uw eigen huis en in uw eigen vertrouwde omgeving blijven.

Wat is palliatieve zorg?

De term palliatieve zorg staat voor verlichting en verzachting en deze zorg wordt toegepast bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Palliatieve zorg is er vooral op gericht om deze laatste levensfase zo comfortabel te maken en de patiënt een zo hoog mogelijke kwalitatieve begeleiding te geven. Deze intensieve zorg wordt uitgevoerd door ons zorgteam van ervaren en gekwalificeerde zorgmedewerkers.

Palliatieve thuiszorg in de laatste fase

Palliatieve thuiszorg is behoorlijk intensief en vraagt veel van de professionele zorgverleners, mantelzorgers en andere betrokkenen. Onze intensieve verpleging is zeer persoonlijk, integer en volledig afgestemd op uw behoefte. Indien de laatste weken van de patiënt aanbreken en het sterven dichtbij komt, spreken we van de terminale fase.  De palliatieve zorg die wij bieden kan echter veel langer zijn dan de terminale zorg.

Wanneer kunt u palliatieve zorg aanvragen?

  • Als u weet dat u ongeneeslijk ziek bent en hulp nodig heeft
  • Indien uw naaste de verzorging niet meer op zich kan nemen
  • Als u na ziekenhuisopname naar huis komt om thuis te sterven
  • Als uw mantelzorgers niet dag en nacht aanwezig kunnen zijn
  • Indien u niet naar het ziekenhuis wilt, maar thuis wilt blijven
  • Ondersteuning bij het afronden van het leven en het afscheid

Intensieve zorgverlening met meerdere zorgverleners

Dierbaren, familieleden en mantelzorgers hebben het ook vaak zwaar in de palliatieve fase. BTOzorg kan ook deze familieleden en naasten steunen bij het komend verlies van hun dierbare. Ons zorgteam staat dag en nacht voor u klaar en probeert de palliatieve zorg zo goed mogelijk op de wensen van uw dierbare af te stemmen. Op deze manier kunnen wij betrokkenen zo veel mogelijk ontzorgen en een goede structuur en samenwerking bieden.

Hoe lang is de palliatieve zorg thuis nodig?

Palliatieve zorg thuis wordt in samenwerking met andere betrokkenen en arts(en) afgestemd op de duur van het ziektebeeld, de vormen van pijnbestrijding en de noodzakelijke verzorging. Daarbij is er aandacht voor de lichamelijke klachten, maar ook voor de sociale of psychische klachten. Waar nodig geven wij 24 uurs zorg, ook bij palliatieve thuiszorg.

palliatieve zorg

Wilt u meer weten over de palliatieve zorg van BTOzorg of wilt u hiervoor een aanvraag indienen? Bij spoed kunt u ons gelijk bellen of klik door naar ons contactformulier en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

“Palliatieve zorg voor in de laatste levensfase van uw leven”